Jakaminen ympäristön kanssa Android: mikä se on ja miten se voidaan poistaa käytöstä

Android on erittäin toimiva käyttöjärjestelmä. Tämä on sekä etu että haitta. Päivän päätteeksi, mikä on joillekin mahdollisuus, toisille se on monimutkaisuus, joka on kohdattava. Ja jälkimmäinen, kuten käytäntö osoittaa, osoittautuu paljon monimutkaisemmaksi kuin edellinen. Silti jokaisen päivityksen myötä saatavilla on enemmän Android-ominaisuuksia ja työkaluja, mikä tarkoittaa, että on enemmän syitä olla ymmärtämättä jotain. Kuinka hyvä on, että olet saanut meidät valmistautumaan kertomaan sinulle ja näyttämään sinulle mitä siellä on.

Android on äskettäin saanut langattoman lähiominaisuustoiminnon. Google julkaisi sen osana Google Play -palveluja, joten järjestelmää ei vaadittu. Ainoa, että innovaatio ilmestyi alkuperäisessä nimessä ja venäläisessä lokalisoinnissa - «Nearby Sharing». Käännös on periaatteessa oikea, mutta kuka vaivautuu etsimään analogioita toisella kielellä?

Kuinka poistaa käytöstä ympäristön jakaminen

Joten vielä kerran: Vaihto ympäristön kanssa on ja se on Lähellä jakamisen tiedonsiirtotoiminto. Voit siirtää tiedostoja laitteesta toiseen käyttämällä samanaikaisesti Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä. Tämä mahdollistaa erittäin suuren nopeuden, sillä 1–4 Mt kuvat siirretään melkein välittömästi ja 1 Gt suuria videotiedostoja alle minuutissa.

Oletuksena "Jaa ympäristön kanssa" on aina aktivoitu. Voit kuitenkin poistaa sen käytöstä. Tämä voidaan tehdä asetuksissa, mutta koska kaikki valmistajat piilottavat tämän mekanismin eri asetussegmenteissä, on parasta etsiä sitä:

  • Avaa Asetukset ja pyyhkäise alas avataksesi hakupalkin;
  • Siirry kohtaan «Jaa lähellä» (tai Jaa lähistöllä, jos ensimmäinen vaihtoehto ei toimi);
  • Avaa vastaava välilehti napauttamalla tulosta hakukentässä;
  • Poista näkyviin tulevassa ikkunassa "Vaihda ympäristön kanssa" -toiminto siirtämällä kytkin ei-aktiiviseen asentoon.

Poista käytöstä ympäristön jakaminen

Ympäristövaihtoa ei kuitenkaan tarvitse poistaa käytöstä useista syistä:

  • Voit ottaa varkaustilan käyttöön piilottamalla käyttäjät, jotka eivät ole yhteystietoluettelossasi, tai kaikki yleensä (jotta voit jatkaa tiedostojen lähettämistä milloin tahansa);
  • Voit käyttää sekä mobiili-internetiä tiedonsiirtoon että Wi-Fi-yhteydellä tai valita offline-tilan kokonaan, joten sinun ei tarvitse käyttää sitä, jos pelkäät liikenteen ylittämistä.
  • Voit vaihtaa eri Google-tilien välillä lähettääksesi ja vastaanottaaksesi tiedostoja "Jaa ympäristön kanssa" -kohdassa, joten voit myös pysyä tuntemattomana.

Yleensä jakaminen surround-äänen kanssa on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jonka avulla voit lähettää tietoja nopeasti laitteesta toiseen. Toisin kuin selvästi prototyyppinä toiminut AirDrop, Googlen "jakaminen" edellyttää, että käyttäjät kohtaavat toisiaan tiedonsiirron aikana ja suosittelevat, että laitteet eivät liiku yli 30 cm: n etäisyydellä toisistaan. Toisin sanoen, satunnaiset ihmiset eivät välttämättä pysty terrorisoimaan sinua valokuvilla, joissa on säädytöntä sisältöä. Joten ei ole mitään pelättävää. Ja koska "pörssi" ei kuluta liikennettä, sen katkaisussa ei ole mitään säästettävää.